معرفی روش ایمپلنت و بریج دندان
بی دندانی یکی از عذاب آورترین مسایلی است که در زندگی بسیاری از افراد دیده می شود، این موضوع در عصر امروز به دلیل مصرف شیرینی و شکلات بیشتر دیده می شود. در هر دو روش ایمپلنت و بریج دندان شما از مشکل بی دندانی خلاص خواهید شد اما می بایست انتخابی صحیح در بین این دو گزینه داشته باشید. معرفی روش ایمپلنت و بریج دندان :
بریج دندان چیست؟
بریج دندان از دسته روش های قدیمی برای رفع بی دندانی می باشد. به طور کلی بریج تنها خود فضای خالی را درگیر نمی نماید. و دندان های مجاور نیز برای بریج نمودن درگیر و در واقع تراش داده می شوند. شاید برایتان سؤال باشد که بریج برای چه افرادی مناسب است؟ برطبق بررسی های انجام شده اینطور به نظر می رسد که بریج تنها برای افرادی مناسب است که دندان های مجاور فضای خالی دارای پرشدگی زیاد بوده و به طور کلی نیاز به روکش دارد.
بریچ دندان چگونه انجام می شود؟
بریج جهت درمان بی دندانی ساخته می شود. و به این صورت که با قرار گرفتن روی دندان های طرفین ناحیه بی دندانی به شکل یک پل قسمت بی دندانی را کامل می کند. در اغلب بریج ها دوطرف محل اتصال دندان های پایه روکش می شوند. و در بعضی از آنها بریج به دندان های دو طرف توسط باله هایی می چسبد. و بعضی از مواقع، این بریج تنها از یک طرف پایه دارد.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان به پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم گفته می شود. که در استخوان فک کاشته و جایگزین دندان از دست رفته می شود پس از جایگذاری ایمپلنت دندان طی روندی که یکپارچگی استخوانی نام دارد ایمپلنت دندان محکم به استخوان جوش می خورد سپس روکش یا دست دندان بر روی ایمپلنت دندانی متصل می شود.ایمپلنت دندان از دو جزء اصلی و یک قسمت رابط تشکیل شده است که قرار است در یک یا چند نقطه بی دندانی، یک قسمت از جزء اصلی، نقش ریشه دندان و قسمت دیگر، نقش تاج دندان و “جزء رابط” که این دو قسمت را به هم متصل می نماید را ایفا نماید. دندانپزشک متخصص بر اساس نیاز شما و ساختار و آمادگی فک یکی از روش های ایمپلنت و بریج را انتخاب می کند اما قبل از انجام بهتر است خود شما نیز در این رابطه بیشتر بدانید.
بریج و روکش دندان برای چه کسانی بهتر است؟
بریج فقط برای کسانی که دارای یک واحد بی دندانی هستند توصیه می شود. اما با این حال این روش درمانی معایبی نیز دارد از جمله اینکه برای استفاده از بریج به ناچار باید دندان های سالم اطراف ناحیه بی دندانی برای قرارگیری بریج تراشیده شود، علاوه بر اینکه بریج باعث جلوگیری از تحلیل استخوانی نمی شود و محل بی دندان زیر روکش با وجود بریج باز هم دچار اتروفی استخوان خواهد شد. گفتنی است در بیشتر مواقع دندان هایی که زیر روکش هستند به دلیل اینکه امکان تمیز کردن آنها وجود ندارد، دچار پوسیدگی می شوند و متاسفانه بیمار کمتر متوجه این پوسیدگی خواهد شد.
بریج دندان در صورتی بهترین گزینه برای شماست که دندانهای مجاور پر شدگی زیاد داشته و نیاز به روکش یا تاج در آینده داشته باشند. در صورتی که جای خالی دندان یا دندانهای افتاده به مدت طولانی باقی بماند، لثه و استخوان پیرامون آن پسروی کرده و برای جایگذاری ایمپلنت، عملهای دیگری پیش از ایمپلنت لازم می شود.
ایمپلنتهای دندانی مناسب چه افرادی است؟
علاوه بر تشخیص دندانپزشک، انتخاب روش ایمپلنت برای درمان و حفظ زیبایی دهان وابسته به درخواست خود فرد نیز می باشد. حال آنکه چه کسانی بهتر است ایمپلنت کنند به طور خلاصه اینگونه دسته بندی می شود:
- افرادی که با دندان مصنوعی متحرک نمی توانند عمل جویدن را براحتی انجام دهند.
- مراجعینی که نیاز به بریج (پروتز ثابت) دارند. ولی نمی خواهند دندان های سالم مجاور جای خالی دندان از دست رفته شان آسیب ببیند یا تراشیده شود.
- کسانی که دندان های خود را از دست داده اند. و نمی خواهند دندان مصنوعی متحرک داشته باشند.
- کسانی که تمایل به داشتن دندان هایی با مشابهت خیلی نزدیک به دندان های طبیعی دارند.
دکتر سید بهزاد آیت اللهی
دندانپزشک اصفهان و متخصص درمان ریشه اصفهان
صفحه اینستاگرام دکتر سید بهزاد آیت اللهی
شماره های تماس مطب دکتر سید بهزاد آیت اللهی